Friday, May 25, 2012

Lintah Gergasi atau Ular Guni Buruk atau Ular karung Guni.



Ular Guni Buruk atau Ular karung Guni.


aku xsure spesies apa ular ni dan aku xsure jugak apa nama lain bagi ular ni. Info xdketahui...tapi hasil temubual beberapa penduduk kota info2 adalah seperti dbawah..


1. Spesies ular air tawar. Bukan dok kat laut.


2. Makan ikan.


3. xde bisa. dan xmematuk sebab mata buta or xde mata.


4. tapi buleh menggigit



                                                  









Wah ini kalau betul2 lintah..mau mati disedut darah nih!!
Eiiii geli bet0l..

Sumber Bernama : Kura-kura sakti

Tuesday, May 15, 2012

Dah Bukan Rezeki


Da lama x update bel0g..bz punya pasal sebab time keje hubby da tukar sama ngan waktu i keje..hehehe...Dulu dia shift n0w da tukar keje baru s0 dia masuk keje time 0fis h0ur.

Memang best keje time sama ni..balik umah je tg0k dia da ada kat umah. Pegi keje p0n sama2. Tapi yang x bestnya kena bangun awal pepagi buta untuk siapkan sarapan and lunch sekali gus. Sebab hubby malas nak mkn luar. Padahal malas nak kuar waktu lunch tu..Hehehe..Tapi x pe.Bajet sikit. B0leh wat simpanan masa hadapan.

Okey bukan nak cita pasal tu sebenarnya..Nak cita pasal rezeki. I ade dpt satu j0b ni. Dapat la duit lebih sikit kan..Bukan main ag..duit x dpt lagi tp da verangan nak beli macam2.Tu la alkisahnya..bak kata orang tua2..guruh baru berdentum  dilangit tapi air di temapayan da dicurahkan...last2 ujan x jadi..air tempayan dah rugi..gitu...

I tgah sedih ni u0ll..pr0jek tu bule cancell pulak..uwaaaa..da xd0p rezeki..nak wat cemana kan..redh0 jelah...Kita cari rezeki lagi..

Tinggalkan link anda disini..Nanti me terjah u all